Beton Design - Látszóbeton felületek

EXKLUZÍV LÁTSZÓBETON FELÜLETEK KIALAKÍTÁSA BELSŐ TEREK EGYEDIVÉ VARÁZSOLÁSÁHOZ

Favorit Patinabeton

Harmony Patinabeton

Leírás

A Harmony Patinabeton egy egyedülálló vizes bázisú polimer alapú patina festék, amely az új és régi padlók és falak patinázásához terveztek.

A Harmony Patinabeton minden vízszintes és függőleges porózus felületen alkalmazható. a Harmony Patinabeton beivódik a felületbe és száradás után szerves részét képezi az alapfelületnek. Ha betonon alkalmazza, akkor az legyen legalább 14 napos.

 

ALAPFELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A színezendő felület legyen ép, tiszta és pormentes, valamint fontos, hogy a felület porózus legyen, emiatt nem lehet rajta párazáró, lakk vagy egyéb bevonat. A felület előkészítéséhez használja hígítatlanul a Harmony Savasbeton előkészítő (Harmony Préparateur) terméket. Ponyvával, takarófóliával vagy ragasztószalaggal takarja le azokat a felületeket, amelyeket nem szeretne bevonni.

Harmony Savasbeton előkészítő terméket viton tömítésű permetezővel vigye fel a felületre, ügyelve arra, hogy a permetet ne lélegezze be, és kerülje a bőrre vagy szembe kerülést.

Harmony Savasbeton előkészítő 0,1 l/m2 mennyiségben juttassa a felületre, aztán várjon pár percig, végül öblítse le vízzel. Ezután 24 órára hagyja a felületet száradni.

 

HARMONY PATINABETON ALKALMAZÁSA

Az kivitelezést 5-25°C hőmérséklet-tartományban kell elvégezni.

Néhány percig alaposan rázza fel a Harmony Patinabeton flakont vagy kannát.

A Harmony Patinabeton felhasználásra kész, de jobban áttetsző patina hatás létrehozásához akár 20% mennyiségű vízzel is hígítható.

A PermaPro henger vagy a PeraPro gumikesztyű segítségével vigye fel a felületre ügyelve arra, hogy ne képződjenek tócsák. Alternatív megoldásként használja a PermaPro festékszórót az egyenletes hatás elérése érdekében.

2-4 órán keresztül hagyja száradni. A száradási idő függ az érintett felülettől, a környezeti hőmérséklettől és a páratartalomtól.

Az elérni kívánt hatástól függően vigyen fel egy második réteget. A márványos hatás eléréséhez használhat másik színt is.

A Harmony Patinabeton által létrehozott hatás teljes egészében a kivitelezési módszer és a használt eszközöktől függ.

6 órán keresztül hagyja száradni mielőtt a Harmony Vernis Optimum lakkot alkalmazza.

 

VÉDELEM

Használja a kétkomponensű Harmony Vernis Prémium lakkot.

A patinázószer alkalmazása előtt nem szükséges a Harmony pórustömítő (Harmony Bouche pores) használata.

A lakk kopás elleni védelmére ajánljuk a Harmony Waxot.

További információért olvassa el az Prémium lakk és Wax adatlapjait.